Nuffnang Ads

Tuesday, 10 January 2017

Menunggu Hari

Assalamualaikum..

Maka harinya semakin hampir... dupdap dupdap jugak lah rasa hati ni. Tinggal berapa hari je lagi. Atau pun kalau rezekinya cepat, bila-bila masa je boleh POP!

:-)

Neves bercampur teruja Kak Nad sekarang ni.
Alhamdullilah..syukur sangat atas nikmat rezeki yang Allah kurniakan.
Terasa sangat sempurna hidup ni.
Perjalanan hidup selama 4 tahun kebelakangan ni memang tak sunyi. Sentiasa ada perkara baru yang menjengah. :-)

Dikelilingi insan-insan yang menyayangi diri sepenuh hati.
Tak mewah harta. Tapi mewah dengan perhatian dan kasih sayang.
Sungguh Allah tu Maha Adil.

:-)

Since ini adalah pengalaman ke-dua Kak Nad, keadaan agak teratur. Pengalaman mengajar kita lebih dewasa. Tak gittewww?.. hehe..
Dah tahu serba sedikit keperluan untuk pergi berjuang dan boleh bayangkan keadaan diri lepas berjuang.

Masa mengandungkan dan bersalinkan Adam dulu, ilmu memang boleh dikatakan zero. Main aci redah je. Dah sakit nak bersalin pun masih menafikan lagi yang diri tu dah nak terberanak sangat. Tapi kali ni, Kak Nad lebih bersedia. 

Niat awal nak bersalin dan berpantang dekat USJ ni je. Lagipun Hospital Shah Alam kan dah bukak untuk bersalin. Dekat je dengan rumah ni. Dalam fikiran, berpantang dekat rumah sendiri lagi selesa. Tak yah lah susahkan orang tua nak jaga kita pulak.
Tapi last minit berlaku perbincangan secara serius antara Kak Nad dan husband tentang keadaan bersalin dan berpantang, maka keputusan bertukar kepada bersalin dan berpantang di kampung. Kekeke...sorry mak..Tersusahkan mak tanpa sengaja.

Kak Nad terus wasep mak. Tanya, boleh ke kalau nak pantang kat rumah mak?
Mak memang hepi lah bila dengar kitorang nak berpantang kat kampung. Bakal riuh lagi rumah Cik Ram ye? Hihi...

Lagi 3 hari kami nak berangkat pulang ke kampung. Get ready nak bersalin. Barang-barang semua dah siap packing. Separuh dah masuk kereta pun. Tinggal barang-barang kecik je yang belum masuk kereta. Kat pejabat ni pun, 98% kerja dah setel. Meja semua dah di atur. Cuma tinggal bersedia dari segi mental dan fizikal aje ni.
Mudah-mudahan Allah mudahkan urusan bersalin Kak Nad. Allah mudahkan urusan orang-orang yang akan bantu Kak Nad melalui proses ni. Terutamanya husband dan keluarga Kak Nad.

Jumpa lagi next entry! 
(Kompon masa tu dah beranak. Haha)

No comments:

Post a Comment

pop