Nuffnang Ads

Tuesday, 2 December 2014

Astro atau Unifi? Boleh bagi pendapat tak?

Hi,

Sejak berkawen dan tinggal sendiri, banyak perkara yang dah tak sama lagi macam dulu.
Rumah ada TV yang cukup besar.
Plasma pulak lagi.
Beli sebelum kawen.
Dulu hidup bujang, share dengan kawan-kawan.
Aku beli TV, dia daftar Astro.
Since aku dah kawen, kawan aku jugak lagi 10 hari nak kawen, jadi kami dah pun duduk asing-asing.
Sekarang ni, TV besar dah tak ada gunanya lagi.
Tak ada siaran.
T_T

Gambar yang tiada kaitan dengan entry :-p


Kami suami isteri berasa sangat bosan.
Ada TV tapi tak ada channel.
Tertonggok je lah TV tu di ruangtamu sebagai perhiasan yang menyakitkan hati.
Niat hati memang nak daftar.
Tapi kewangan sangat meruncing.
Baru lepas kawen kan?
Takut bajet lari, kena lah jimat cermat.
Walaupun daftar cuma RM100.

Dalam masa sebulan ni, jenuh kami fikir.
Nak pasang Astro tak?
Lagi-lagi sekarang Astro dah naik harga.
Kami cuba cut perbelanjaan bulanan yang tak perlu.
Nak simpan duit beli perabot rumah.
Kikiki..

Pikir punya pikir, ada 2 pilihan.
Astro atau Unifi?
Kalau Unifi, dapat HyppTV, dapat internet berkelajuan tinggi.
Tapi best ke HyppTV punya channel?

Ada sape-sape boleh bagi pendapat?

3 comments:

  1. ermm mcm sy ni dok rumah kampung dgn parents. dan mmg xde astro tp guna ariel khas la utk dptkan basic channel TV1,2,3,8TV,NTV7,TV9 & AlHijrah.. alhamdulillah wlupon guna tv fesyen lama (yang bontot besar tu) tp dpt gak la tgk tv clear mcm guna astro hehe.. sy x subscribe astro sbbnye abah sy izinkan sbb byk komen yg -ve psl astro kan..

    Kalo sy mungkin sy akan pilih unifi kot sbb zmn skg ni yg penting internet. siaran TV xpe lagi sbb boleh tgk online je nti sbb bz keje kan hehehe

    pndpt sy je la ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? saya pun fikir mcm tu jugak. Thanks! :)

      Delete
  2. Unifi lagi berbaloi berbanding astro. Dunia kini zaman bermaklumat di hujung jari. Dengan intenernet boleh download movie juga hehe.

    ReplyDelete

pop